CZ / EN
Právě čtete: Young & Short 2024
Sdílet:
15. 1. 2024

Young & Short 2024

Evropské filmové festivaly na svých plátnech opět představily ty nejkvalitnější filmové počiny z Evropy i ze světa. Dramaturgická rada Young & Short byla u toho a pro letošní ročník projektu z těchto festivalových favoritů vytipovala 10 nejzajímavějších, ze kterých mladí porotci již potřetí sestaví distribuční pásmo Young & Short ve dvou věkových kategoriích. 

 

_________

 

Mladí diváci ve věku 12–14 a 15–19 let, kteří se chtějí stát letošními porotci, se mohou hlásit do 16. února 2024. V přihlášce mají za úkol projevit svou motivaci, zájem o film a schopnost formulovat vlastní názor na poslední zhlédnutý film. 

Mladá porota zasedne o víkendu 2. až 3. března, přičemž v sobotu 2. března je připraven filmem a diskuzemi nabitý program pro věkovou skupinu 12–14 let a v neděli 3. března čeká tento celodenní program porotce ve věku 15–19 let. Filmy jsou buď v češtině a nebo doplněné o české titulky. Účast v projektu je pro vybrané účastníky zdarma.

 

__________

 

EDIT:
PŘIHLÁŠKY NOVĚ PRODLUŽUJEME AŽ DO 29.ÚNORA!

 

PŘIHLASTE SE PŘES TENTO FORMULÁŘ

 

__________

 

Sestavené pásmo Young & Short 12+ a Young & Short 15+ nabídneme do distribuce kin v květnu letošního roku. Pro kina a školy připravujeme speciální programy a projekce, při kterých za doprovodu metodických materiálů budou mladí diváci o filmech diskutovat společně s odborníky. Ve třech případech budou moci svůj výběr před diváky obhájit sami porotci a vést s nimi o pásmu dialog. 

Těšíme se, se co letošní ročník přinese. Buďte u toho s námi a sledujte cestu kvalitních krátkých filmů z festivalů až do českých kin a škol.

Vyjádři se

Související